Når lægerne ikke vil lytte

Refluks, kolik eller noget helt andet?

IMG_7485Der er blevet taget rigtig godt i mod mit indlæg omkring vores historie med refluks.
Dette er jeg rigtig glad for! Jeg synes at det er utrolig vigtigt at få sat meget mere fokus på området, og på at vi faktisk er rigtig mange forældre her ude som kæmper en kamp dagligt, for at få sundhedsvæsnet til at lytte til os.

Efter vi har fået Alfred Emil, og efter vi har fået stillet diagnosen “Refluks” har jeg læst rigtig meget om refluks.
Mange af de symptomer som børn har på refluks havde vores store datter faktisk også da hun var spæd.
Hun græd rigtig meget og hun gylpede også helt vildt. Dengang var der bare ikke nogen som snakkede om refluks, og jeg personligt, anede intet om denne lidelse. Vores datter Silke fik den gang kolik-hatten trukket over hovedet.
Men når jeg tænker tilbage, med den viden jeg har i dag, er jeg faktisk ret sikker på at hun også havde refluks som spæd.
Hun var på mange måde lige som Alfred Emil har været, hun var det bare kortere tid.

Nogle af symptomerne på refluks

  • Baby gylper.
    – i nogle tilfælde kommer gylpen dog ikke ud. (Silent refluks)
  • Det “ruller” i halsen på baby.
  • Baby strækker/kaster sig bagover.
  • Mange babyer med refluks hoster meget og er hæse
  • De spiser/drikker ofte.
    -små mængder men ofte.
  • De har tildens til at lugte surt/lugte af opkast. (Afhængig af alder)
  • Nogle babyer har tildens til at svede meget.
  • Nogle har også tildens til nemmere at få mellemørebetændelse, halsbetændelse mm.
  • Hvis refluksen har stået på længe nok, kan børn få syreskader i halsen og på tændernes emalje
  • Baby spiser for meget eller for lidt.
  • Baby er ofte generet i forbindelse med måltider.
  • Baby vejer enter for lidt eller for meget.
    -De fleste alm praktiserende læger møder dig dog med modgang så længe baby er gennemsnitlig eller derover, pga manglende viden.
  • Hos mange børn forværres refluksen når barnet er syg.
  • Ubehag og gråd når baby ligger ned. Specielt hvis baret lige har spist.
Mere viden om refluks i dag end for 2 år siden
Det er jo logisk, og det er sådan det er med de fleste ting.
Vi bliver klogere, og der bliver hele tiden forsket i de forskellige ting.

Når man tænker på at der kun er 16 måneder mellem vores børn, så er det alligevel vildt at tænke på hvor meget der er sket inden for områder som kolik og refluks. I dag ville jeg ønske at jeg havde den viden jeg har, for blot 2 år siden, da jeg stod med en død ulykkelig datter i armene, som skreg og skreg.
Jeg havde mange dage hvor jeg ikke lavede andet end at traske rundt i nattøj med en skrigende unge på armen. Når kæresten kom hjem fra skole eller arbejde stod jeg der og lignede en som lige var stået op. Jeg tør slet heller ikke tænke på hvor mange nætter min søde kæreste har gået op og ned af trappen i vores gamle lejlighed, med et barn på armen som begyndte at skrige så snart han stoppede op,
Jeg havde heller aldrig set den mængde af gylp før, (hvert fald ikke før vi fik vores søn) og jeg pointerede flere gange over for vores sundhedsplejerske dengang også, at det da ikke kunne passe at alt hun spiste kom op igen.
Men hun mente bestemt at der nok skulle blive noget nede i maven. Det gjorde der selvfølgelig også, for hun voksede og hun tog på.
Hun har også altid lidt af hård mave, præcis som Alfred Emil også.

Som helt lille skulle hun have hjælp til at komme af med afføringen. Hun var i en længere overgang på lactulose, et medicin mod forstoppelse, som binder vand til tarmen og blødgør afføringen. Dette stoppede vi med at bruge efter en indlæggelse på sygehuset, (for noget andet) hvor hun fik en stærk antibiotika som helt automatisk fik tømt hendes tarme fuldstændig. Vi blev enige med lægerne om at vi skulle prøve at undgå lactulosen, og se om vi kunne finde nogle naturprodukter som kunne hjælpe i stedet. Vi havde rigtig god effekt af hjemmelavet sveskemos. En masse kogte svesker som vi blendende og gav hende. Det fik virkelig gang i maven.

Biogaia blev vores redning
Samtid blev vi gjort opmærksom på Biogaia dråber, som er et naturprodukt af forskellige mælkesyrebakterier som findes i menneskers fordøjelsessystem og i modermælk. Begge mine børn har været flaskebørn, og har derfor ikke kunne få de naturlige mælkesyrebakterier fra min mælk. (Jeg har ammet begge i ca 3 uger).
Men de her Biogaia dråber reddede virkelig vores hverdag. Vi fik en helt anden datter, og jeg anbefaler dem til alle forældre med babyer som har symptomer på enten kolik, eller “bare” på fordøjelses/afføringsbesvær.
Vi har også brugt dem til Alfred Emil, her havde de desværre ikke en lige så god effekt som ved Silke. Men jeg er også ret sikker på at hans tilfælde af både forstoppelse og refluks er væsentlig værre end Silkes var.

Vi finder aldrig ud af hvad der var galt med hende, og det er også lige meget nu.
Vi er videre og vi har en sund, rask og glad pige på nu 2 et halv år.
En ting er helt sikker, og det er at vi er godt rustet til den dag i fremtiden, hvor vi skal have barn nummer 3.

2

  • Carina

    Hej 😀 så du synes at Biogaia hjalp på refluksen også?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mia

      Hej. 😊
      Nej jeg vil ikke sige at de hjalp på refluks. For det de gjorde var at hjælpe hendes tarmsystem godt igang igen, sammen med zoneterapi som hun gik det. Biogaia dråberne og zoneterapi gjorde at vores datter ikke længere havde brug for at få medicinsk hjælp til at komme af med afføringen.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når lægerne ikke vil lytte